Press "Enter" to skip to content

Få løbende tjekket op på din ægtepagt, så den passer til din situation

Din økonomiske situation kan ændre sig hele livet igennem. Det er derfor en god ide, at du med jævne mellemrum får en advokat til at se din ægtepagt igennem og se, om den passer til din situation, som den er nu. Hvis du er blevet gift som meget ung, er det muligt, at du tjener mange flere penge nu, end du gjorde dengang. Der kan det være en god ide, at du overvejer, om du skal have særeje på nogle af de penge, som du tjener. 

Det kan også være, at du tjener mange færre penge, end du gjorde, da du blev gift. Måske er du imellemtiden blevet sygemeldt eller arbejdsløs eller har skiftet til en branche, hvor du bare ikke er lige så godt lønnet. I det tilfælde vil det også være meget vigtigt for dig, at du får ændret på ægtepagten, så du ikke kommer til at skulle betale en hel masse penge til din ægtefælle ved skilsmisse. 

Det kan også være, at du har oprettet en virksomhed, siden du blev gift. I det tilfælde er det også meget vigtigt, at du får lavet særeje på virksomheden, da din ægtefælle ellers har ret til 50 % af virksomhedens værdi, hvis I bliver skilt. Det er ikke bare halvdelen af virksomhedens overskud eller sågar omsætningen, men hele værdien: borde, stole, lokaler, kundekartotek, lager, arbejdstøj og alt muligt andet bliver talt med, når virksomhedens værdi skal fastsættes. Det er derfor vigtigt, at du får det gjort. Specielt hvis du har virksomheden sammen med nogle, da det også kan komme til at gå ud over dem. 

Et godt advokatfirma at få til at hjælpe dig med at se din ægtepagt igennem er Hviid Advokater. De har mange års erfaring fra branchen og har derfor styr på, hvordan du sikrer dig bedst muligt, lige meget hvilken situation du står i. De kan derfor hurtigt hjælpe dig med at få opdateret din ægtepagt, så den svarer til den situation, du er i nu. 

Der er nogle par, der vælger en ægtepagt fra, fordi de føler, at den er meget uromantisk. Det er dag også rigtigt, at en ægtepagt ikke er det mest romantiske, men det er en forsikring jo heller ikke, og derfor er det jo alligevel meget rart at have en. I bør derfor se ægtepagten som en slags forsikring i tilfælde af, at I bliver skilt. Halvdelen af alle ægteskaber går i dag i stykker, og det er derfor svært for jer helt at sige jer fri for, at det ikke også kunne ske for jeres.