Hvordan kan jeg selv lave søgemaskineoptimering på min webshop?

Hvordan kan jeg selv lave søgemaskineoptimering på min webshop?

Du kender problemet: Du står med en website eller en webshop, som egentlig er ganske flot, præsenterer dine varer eller ydelser på udførlig vis, og er bygget pænt og logisk op. Alligevel kommer din side ikke frem, når du søger efter disse produkter eller ydelser på Google. Hvordan kan det være?

Tjek din SEO – den kan være skyld i manglende tilstedeværelse på søgemaskinerne

Hvis din website ikke er tilstrækkeligt optimeret til søgemaskinernes brug, vil søgemaskinerne – for eksempel Google – ikke vise den. Søgemaskinernes opgave er at fremvise relevante søgeresultater for deres brugere, og derfor viser de de sider, de vurderer som mest relevante, først. Hvis din website skal være blandt de, som Google vurderer som mest relevante, skal den opfylde nogle kriterier, og du kan selv gøre meget for at sikre, at disse kriterier er opfyldt.

Først skal du sørge for, at det klar tog tydeligt fremgår, hvad det er du sælger – ikke alene af din brødtekst, men også at de tags og attributter, du tildeler dine links og billeder. De relevante søgeord skal indgå med en vis frekvens, og du kan tjekke, om denne frekvens er høj nok, ved at anvende forskellige SEO værktøjer, for eksempel Yoast til WordPress.

Få flere nyttige SEO tips i den udførlige SEO guide på klikko.dk