Undgå at tage væggelus med hjem fra din ferie

En af de mest almindelige måder at få væggelus er desværre, at du selv tager dem med hjem fra en ferie, hvor de er langt mere almindelige. Væggelus lever i som navnet antyder i væggene og kommer frem om natten for at spise. De er stort set blinde men tiltrækkes af varmen. Under de rette omstændigheder kan de gå i månedsvis uden at skulle spise. 

Er du ude og rejse er det en god ide at holde din kuffert langt væk fra din seng og andre møbler, hvis du vil undgå at tage væggelus med hjem. Det kunne f.eks. være væggelus i Rødovre der skal fjernes, efter en tur i udlandet. Badeværelset er en god mulighed.

Dette skal du gøre, når du kommer hjem fra en ferie

Uanset om du har mistranke om at du har været så uheldig at få væggelus med hjem eller ved det, f.eks. være at du kan se at du har fået bid efter væggelus er det vigtigt at du prøver at undgå at de spreder sig til din bolig. Lad din kuffert blive udenfor og tag alt dit tøj ind og vask det med det samme på 60 grader. Det tøj du ikke kan vaske på så høj varme, kan du i stedet lægge i fryseren i 24 timer.

Det er selvfølgelig ofte ikke muligt at vaske eller smide en kuffert i vaskemaskinen eller i fryseren, så den må du i stedet spraye med et middel mod væggelus og undgå at kufferten kommer ind i dit soveværelse.

Hvis uheldet er ude og det viser sig trods din anstrengelser at du har fået væggelus, er det vigtigt at du kontakter din udlejer, hvis du bor til leje eller hvis du ejer din bolig en skadedyrsbekæmper, så du sikre dig at væggelusene ikke spreder sig til de nærliggende lejligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.